Programjaink

- TÁMOP262
Nyertes európai uniós pályázatunknak köszönhetően lehetőséget kaptunk munka-erőpiaci szolgáltatást végző szervezetként kapacitásunk fejlesztésre.
A kapacitásfejlesztési folyamat részeként jelenleg is zajlik a munkaerő-piaci szolgáltatásainkra vonatkozóan, a minőségirányítási rendszerünk bevezetése.
Az általunk kialakított szolgáltatási kör elsősorban olyan hátrányos helyzetű célcsoporti tagokra vonatkozóan került kidolgozásra, akiknek egészségi állapota felnőttkorban bekövetkező traumás esemény, vagy a romló betegség okán alapvetően megváltozik (pl. fogyatékkal élő személyek). Ekkor külső segítség mozgósítása válhat szükségessé, hiszen a megváltozott élethelyzetben a jövőjükre vonatkozó terveikben, önállóságuk csorbulhat, munkaerő-piaci elhelyezkedési lehetőségeik beszűkülnek, így ehhez kapcsolódóan rehabilitációs igénnyel fordulnak hozzánk. Ennek kezelésére több szolgáltatást is biztosítunk. Így lehetőség van a kulcsképességek és kulcskompetenciák fejlesztésére, csoportos pályamódosítási tanácsadásra, egyéni pályatanácsadásra, egyéni fejlesztési terv összeállítására, rehabilitációs tanácsadásra, és egy komplex szolgáltatással az ügyfél képzésben történő benntartását is tudjuk támogatni.


- TÁMOP552 – www.onkentes.totemegyesulet.hu
A Támop 5.5.2-11/2-2012-0060 azonosítószámú ÖNLÁTOMÁS- Önkéntesek a Látássérült- és fogyatékos személyekért a Totemnél- Mindennapos életvitelt segítő megvalósítás” című projekt elsődleges küldetése, hogy Szeged, Csongrád, Kistelek kistérségében növelje az önkéntességi motivációt, a társadalmi szolidaritás erősítse. A program célkitűzései: az önkéntesség népszerűsítése, a hátrányos helyzetű munkavállalók önkéntességének előmozdítása, a fogyatékkal élők életminőségének javítása. A projekt során egy Önkéntes Pont kialakításával olyan feladatokat tűzött ki az Egyesület, mint az önkéntesség népszerűsítése, az információszolgáltatás, tájékoztatás, tanácsadás lehetséges önkéntesek és fogadószervezetek felé, önkéntesek toborzása, felkészítése, és közvetítése civil kapcsolatok, közösségi együttműködés ösztönzése, önkéntesek koncentrált mozgósítása egy-egy kezdeményezés kapcsán.
 

Oldalunk sütiket használ az Ön kényelmesebb böngészése érdekében!
Ok